Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Междублоковите пространства - приоритет в развитието на община "Връбница"

Преди дни там е бил решен и проблемът с незаконните дискотеки

26.07.2019 | 20:31 Редактор: Юлия Христова

Решен е проблемът с незаконните дискотеки, които създаваха проблеми с отдиха на жителите на район "Връбница" в столицата, а техниката вече е иззета. Това каза в "Денят ON AIR" кметът на община "Връбница" Младен Младенов. По думите му там, на немалка територия, живеят около 50 хил. души и в различните краища имат различни проблеми, като например градския транспорт.

"В "Обеля" има по-малко зелени площи, но с годините започваме да наваксваме с решенията на този проблем", посочи той. 

Кметът обясни, че в последните години били направени 3 нови детски градини и се предвижда още една нова, което ще реши проблема с недостиг на яслените групи.

"Направихме ремонт на училищата и детските градини, които вече отговарят за стандартите за енергийна ефективност", подчерта още той пред Bulgaria O AIR. 

Един  от проблемите, с които той и екипът му продължават да се борят е вандализмът. Поетапно и непрекъснато също така се премахват и незаконните постройки. Следи се и ромските деца да не отпадат от образователната система и редовно да посещават училищните часове.

Събеседникът каза още, че отново ще се кандидатира за кмет на района за изборите тази есен. 

"Предстои занапред да обърнем внимание на междублоковите пространства, както и на пътните артерии", посочи той.

На 21 септември Младенов покани всички желаещи да се присъединят към Фестивала на народната носия, който ще се проведе в поверения му район. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК