Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Сидеров не изпълняваше функциите си, посочи депутат от НФСБ

Христиан Митев коментира ситуацията в "Обединени патриоти"

10.07.2019 | 21:02 Редактор: Зорница Костадинова
Сидеров не изпълняваше функциите си, посочи депутат от НФСБ

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на малката коалиция "Обединени патриоти".

Във вторник групата се е събирала и е взето решението. Днес то беше официално съобщено от шефката на НС Цвета Караянчева. 

"За съжаление, г-н Сидеров от почти една година не изпълнява функциите си като председател на парламентарната група, което пречи на парламентарното мнозинство да прокарва идеите си в синхрон. В една коалиция трябва да има диалог", заяви депутатът от НФСБ Христиан Митев пред Bulgaria ON AIR.

Той предположи, че "Атака" няма да излезе от голямата коалиция с оглед заявката на Волен Сидеров, че мандатът трябва да бъде изпълнен.

"Ако това се случи, коалицията ще има само два субекта - НФСБ и ВМРО", посочи той. 

По думите му няма нарушение на коалиционното споразумение, а Сидеров смесва коалиционното споразумение заедно с правилника за работа и оттам идва грешното становище.

Според него парламентарната група е тази, която решава самостоятелно дали ще избере едно лице от нейния състав или не.

"Последните седмици, даже месеци, не присъства на заседанията на парламентарната група по уважителни причини, включително и колегите от "Атака". Всички те знаят, че има заседание", допълни гостът в студиото на "Денят ON AIR.

Той коментира отмяната на машинния вот като заяви, че най-важното за премахването му е, че гражданите не желаят да гласуват машинно. И допълни, че ако този вид гласуване остане, има риск за касиране на изборите.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК