Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

София с аквапарк до края на годината?

За предизвикателствата в район "Възраждане" говори кметът Савина Савова

05.07.2019 | 20:15 Редактор: Ралица Братанова
София с аквапарк до края на годината?

Строителните дейности по разширението на парка в "Зона Б-5" в район "Възраждане" продължават. Очаква се до края на годината първият аквапарк в София да бъде готов.

Разширението на парка е част от програмата на Столична община за развитие на зелената система на града и увеличаване на възможностите за масов спорт.

Пред Bulgaria ON AIR кметът на района обясни, че всички басейни ще бъдат с минерална вода, ще има и различни видове пързалки както за малки деца, така и за възрастните.

"Важно е, че се променя цялата територия на района. Игрищата са пълни, младите хора спортуват. Паркът е пълен с родители, които са завели своите деца на разходка. Подобряването на градската среда и условията за живот е приоритет в работата ми като кмет на района", заяви Савина Савова.

Освен в парка в района ремонтни действия се извършват и в столичното 30-то СУ "Братя Миладинови", където учениците ще се радват на нови физкултурен салон и басейн.

"Това е приоритетен ремонт за мен като кмет. Много усилия, постоянство и работа ни струваше това. Басейнът е бил открит през 1981 г. и е функционирал само няколко години. Повече от 30 години тази сграда пустееше, създаваше риск и несигурност. Работим изключително активно да осигурим финансиране и да можем да я възстановим", обясни кметът в "Денят ON AIR".

По думите ѝ реализирането на такъв проект отнема много време, постоянство и много срещи с преподаватели, родители и ръководството на училището.

Савова обясни, че 197 сгради на територията на района са паметници на културата. До момента има възстановени над 40 и се работи над 10, които имат одобрени проекти.

"Смятам, че много скоро ще имаме групови ансамбли от възстановени сгради. Надявам се собствениците да се включат в програмата "Културно наследство", която предстои да стартира", коментира кметът на район "Възраждане". 

Гледайте видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК