Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Прецедент е, че мониторингът на България продължава 19 г., смята депутат от "Воля"

Трябва ли електронните цигари да бъдат забранени за деца?

04.07.2019 | 21:08 Редактор: Юлия Христова
Прецедент е, че мониторингът на България продължава 19 г., смята депутат от

От 11 лева партийната субсидия става 1 лев за всеки получен действителен глас. Това решиха депутатите с промени в Закона за държавния бюджет на второ четене. Решението им дойде след бурни и дълги дебати

Предложението на ГЕРБ за намаляването на субсидията на 1 лев беше гласувано със 119 гласа и бе подкрепено от депутатите на "Атака", "Воля" и ДПС. Промяната влиза в сила от 1 юли.

"Българите се произнесоха, че субсидията трябва да се намали. Ние от "Воля" сме най-пресният пример, че 12 народни представители може да влязат в НС без субсидия", каза депутатът от "Воля" Пламен Христов в предаването "Денят ON AIR".

Преди дни Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) остави за още една година процедурата на наблюдение на България, която е в мониторинг вече от 26 години. Така страната ни беше оставена в процедурата на постмониторингов диалог за 19-та година в компанията само на още две от 47 членки на Съвета на Европа - Северна Македония и Черна гора.

По думите на Христов заседанието на ПАСЕ е минало много будно, като в него било важно да бъдат откроени две основни неща - докладът за мониторинга на България, който остана и предложението той да отпадне. 

"Страната ни е обект на мониторинг вече 19 г., което е прецедент, не мога да кажа защо се стигна до тази развръзка. Много държави, които поеха ангажимент да ни подкрепят, не го направиха", посочи Христов пред Bulgaria ON AIR.

Пламен Христов коментира и друга актуална тема от последните седмици у нас – продажбата на електронни цигари. 

"Бях изумен, че електронните цигари - тези, които са на принципа на изпаряването - не са забранени за деца", заяви още той.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК