Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Партиите щели да влязат в сивия сектор, ако субсидията е 1 лев

На това мнение е социалистът Иван Иванов

03.07.2019 | 20:41 Редактор: Ралица Братанова
Партиите щели да влязат в сивия сектор, ако субсидията е 1 лев

Консултациите между управляващите и коалиционните им партньори относно размера на партийната субсидия преминаха, а от ГЕРБ заявиха, че са непреклонни в позицията си тя да остане 1 лев, какъвто размер гласува пленарната зала на първо четене.

Само част от управляващата коалиция подкрепя партията на Борисов - "Атака" застана зад 1 лев, докато от ВМРО и НФСБ остават на своите различни становища. От БСП също остават на мнение, че субсидията трябва да се намали, но не и толкова драстично.

"БСП винаги е твърдяла, че тази субсидия трябва да бъде коригирана, но в един разумен размер, който трябва да бъде обсъден от всички политически сили. В противен случай партиите влизат буквално в сивия сектор", коментира депутатът от БСП Иван Иванов в студиото на "Денят ON AIR" пред Николай Кръстев.

Според него предложението за неограничено финансиране от физически и юридически лица хвърля партиите в ръцете на бизнеса.

Политикът е на мнение, че планираните промени имат за цел да рефлектират върху БСП при подготовката им за местните избори.

"Ще бъде изключително трудно. БСП е партия с традиции, има си своя парад, без който не може. Това не е само при нас, това е при всяка една политическа партия", обясни социалистът пред Bulgaria ON AIR.

На пленума на БСП, който се проведе на 30 юни, Корнелия Нинова предложи съставът на Изпълнителното бюро на партията да се разшири от 15 на 21 души, а Валери Жаблянов беше освободен от ръководния орган.

По думите на Иван Иванов рокадите в червената партия действат мотивиращо и на членовете ѝ, и на симпатизантите ѝ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК