Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Трудът в България е системно ограбван, категорична е Любомира Ганчева

Зам.-председателят на АБВ смята, че икономиката ни не се преразпределя правилно

09.05.2019 | 20:45 Редактор: Ралица Братанова
Трудът в България е системно ограбван, категорична е Любомира Ганчева

На 9 май отбелязваме Деня на Европа и 74 години от края на Втората световна война. В студиото на "Денят ON AIR" зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева призова да бъдем признателни към всички герои, които са дали живота си.

"За съжаление, не се говори за важните неща като каква Европа искаме. Ние от АБВ искаме Европа на мира. Той не е нещо, за което е модерно да се говори, това е една ценност", заяви Ганчева.

По думите ѝ има редица мерки, които страната ни може да предприеме, за да имаме такава Европа. Като това да не бъде част от ЕС на двойните стандарти, да не влиза в конфликти и да защитава националния си интерес.

По данни на КНСБ издръжката на живот в страната ни се е увеличила. Към края на март, за да покрива основните си разходи, на семейство с две деца са били необходими почти 2500 лв. Това означава, че издръжката на живот на член от домакинство възлиза на малко над 610 лв. 

"За последния триместър България е най-бедната държава. Един от двама пенсионери са крайно недохранени. Хората са отчайващо бедни", изтъкна зам.-председателят на АБВ.

Любомира Ганчева посочи, че в България 23% от гражданите живеят в лишения. Според нея икономиката ни се развива, но не се преразпределя правилно и трудът в България е системно ограбван.

"Имаме нужда от друг тип икономика с по-висока добавена стойност. Най-големите инвестиции са от българите, които са се евакуирали от България и плащат на роднините си, за да могат да оцеляват", заяви народният представител пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте ни в страницата ни във Facebook ТУК