Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Радев сам ще прецени КСНС социално значим ли е, посочи Росен Живков

Ако пакет "Мобилност" бъде приет, цялата държава ще го усети, заяви депутатът от НФСБ

03.04.2019 | 20:55 Редактор: Иван Берберов
Радев сам ще прецени КСНС социално значим ли е, посочи Росен Живков

Държавният глава Румен Радев свиква КСНС заради корупцията по високите етажи на властта. Валери Симеонов изтъкна, че президентът е навлязъл в политическата кал.

"За пореден път президентът се меси в политическите теми. Но все пак е негово право да свика КСНС. Има органи, които трябва да си свършат работата с разследването на корупцията. Радев ще прецени сам този съвет социално значим ли е", изтъкна депутатът от НФСБ Росен Живков. 

Утре евродепутатите ще гласуват пакета "Мобилност", който не дава мира на родните превозвачи. Ако този закон бъде приет, то очакванията са за масови фалити на български фирми.  

"След гласуването на "Пакет 1" идва "Пакет 2". Той ще отвори вратите на големите европейски държави да дойдат на българския пазар. На утрешното заседание трябва да бъдат гласувани над 1100 поправки. Ако изгубим и пакетът "Мобилност" бъде приет, то ще пострадат фирмите у нас. След това ще го усети и цялата държава", подчерта гостът на "Денят ON AIR". 

"Пътна полиция" обяви резултатите от вчерашната акция срещу високата скорост в цялата страна. Общо за цялата страна са установени повече от 10 000 нарушения.

"Тези частично направени акции за контрол по пътищата оказват само частична превенция. Акциите трябва да бъдат постоянни. Има начини това да стане. Не само високата скорост убива. Ниската култура също. Трябва да се промени схващането, че "законът не важи за мен, а само за другите". Основата е образование от ранна възраст и налагане на санкции на водачите", категоричен бе Живков пред Bulgaria ON AIR.  

Харесайте ни във Facebook ТУК