Социолог: Екипите на партиите се изтощиха, затова няма добра предизборна кампания

"Тази кампания с нищо не ме ентусиазира като гласоподавател", каза Иво Желев

07.06.2024 | 18:30 Редактор: Деси Николова

Още няколко часа и предизборната кампанията свършва. Преди месец имаше очаквания за повече послания, за логика, за послания. Дали се случи това или тъкмо обратното – видяхме повече черна кампания.

"Те ще си получат оценките само след 48 часа. Тази кампания с нищо не ме ентусиазира като гласоподавател. Много повече избиратели са отблъснати отколкото привлечени от кампаниите на политическите сили. Не мога да отлича нито една. С малки изключения, те по-скоро загубиха избиратели, спрямо стартовите позиции в началото", заяви социологът Иво Желев в студиото на предаването "Директно".

По негови думи екипите на политическите партии не работят достатъчно интелигентно, не са достатъчно креативни и не използват достатъчно добри специалисти.

"Те трудно произвеждат идеи, изчерпани са, мислят банално и шаблонно. Резултатът е налице. Ние виждаме, че слоганите и визиите им са банални. Нови лица няма, нищо разчупено и свежо. Писаното слово, говоренето е схематично и не казва нищо", каза Желев пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.