СОС гласува по 4 000 лв. за пенсионерските клубове за социални и културни дейности

Докладът на ГЕРБ-СДС е приет единодушно

18.05.2024 | 14:50 Редактор: Елеонора Танева
СОС гласува по 4 000 лв. за пенсионерските клубове за социални и културни дейности

В София ще се създаде фонд за социални дейности за пенсионери. Средствата ще са за посещения на театър, концерти, групови пътувания и други социални активности по преценка на самите пенсионерски организации, информират от ГЕРБ-София. Общинският съвет на последната си сесия е одобрил идеята за фонда -  ангажимент от кампанията за местните избори, а именно осигуряване по 4 000 лева на година допълнително финансиране на всеки от пенсионерските клубове в София. Така ще им се даде възможност да организират повече социални и културни дейности.

Георги Георгиев в своя публикация във Facebook отбелязва, че управляващите в Столичния общински съвет са забавили доклада на ГЕРБ-СДС от 7 декември до месец май, като без аргументи отхвърлили веднъж предложението в бюджета за 2024 година при гласуването му преди 2 месеца.

"С упорство и воля успяхме да убедим всички съветници и от втория път идеята ни вече е подкрепена с единодушие. Грижата за възрастните хора е приоритет за нас от ГЕРБ-СДС. Те са тези, които са изградили обществото, в което живеем днес. И е наш дълг да им осигурим достойни условия за живот, включително и социална интеграция, защото активният живот не бива да свършва с пенсионирането“, пише още Георгиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)