46 са сигналите за купен вот, образувани са и 16 досъдебни производства

"Работим активно, най-много са в Бургаска област", каза министър Калин Стоянов

17.05.2024 | 13:15 Редактор: Вяра Димова
46 са сигналите за купен вот, образувани са и 16 досъдебни производства

Министър Калин Стоянов съобщи и актуални данни за активната полицейска работа срещу политическите права на гражданите. Той е на посещение в Казанлък.

"Благодаря на колегите от ГДЖСОБТ, Института по психология на МВР, ОДМВР - Пловдив, както и на Окръжната прокуратура в Пловдив за професионално свършената работа", отбеляза той действията на сформирания снощи щаб, в резултат на които, след продължили повече от 10 часа тежки разговори, барикадиралият се мъж бе убеден да се предаде.

Вътрешният министър каза пред журналисти, че към днешна дата сигналите за купуване на гласове и за нарушаване на изборното законодателство са 46, има образувани и 16 досъдебни производства.

"Работим активно, най-много сигнали за момента има в Бургаска област. Вече сигнали са постъпили и в Столичната дирекция, както и в дирекциите в Ямбол, Русе и в други областни градове", уточни той.

По повод предстоящите абитуриентските балове министър Стоянов отправи апел към зрелостниците, техните родители и приятели да бъдат разумни и да спазват правилата, за да бъдат празничните дни изпълнени само с положителни емоции.

Снимка: МВР