Манипулиран ли е вотът в село Черна Гора? Двамата кандидати отиват на трети тур

Досегашният кмет опроверга в селото да има изборен туризъм

07.11.2023 | 19:30 Редактор: Толя Стоянова

В село Черна гора и двамата кандидати за кметския пост - досегашният Диана Атанасова, издигната от "Движение за просперитет на Перник" и Димитър Димитров от инициативен комитет, спечелиха по 83 гласа. Местните хора обаче си имат обяснение за резултата.

"Смятам, че са нагласени изборите, защото тези, които гласуват за Димитър, са местни жителите, другите са изборен туризъм", каза жител на селото.

И двамата кандидати са решени - ще се явят на трети тур.

"Не съм изненадана, защото опонентът работи с всички сили срещу мен. Но надявам се, че жителите ще преценят кой е по-достоен. Ще се явя и на трети тур и ще докажа на хората, че наистина съм достойна и ще оправдая тяхното доверие", каза Атанасова.

"По принцип съм изненадан. Всичко зависи от хората, не зависими от мен, най-вероятно е разделено селото", заяви Димитров.

Досегашният кмет и кандидат за трети мандат Диана Атанасова опроверга в селото да има изборен туризъм.

"Направили сме проверка и сме установили, че комисията е работила правилно", коментира председателят на ОИК Перник Румяна Петрова.  

"Тя не спря да казва на хората как няма да им взима пенсиите, как няма кой да им напише заявката за помощите за отопление, ако не я изберат за кмет, как ако не я изберат ще запали сеното на еди кого си. Хората се страхуват", каза секретарят на СИК Черна гора Бойка.

Вижте повече в репортажа.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Соня Симеонова
преди 5 месеца
Искам да попитам г-жа Бойка,какво има в предвид,изборен туризъм? Сигнализирай за неуместен коментар