Партийните лидери отправиха силни послания, Асен Василев пак не успя да гласува в Хасково

Бойко Борисов и Корнелия Нинова се довериха на хартиената бюлетина

05.11.2023 | 19:26 Редактор: Вяра Димова

Политическите лидери упражниха правото си на вот и предпочетоха да гласуват главно с машини. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на БСП - Корнелия Нинова се довериха на хартиената бюлетина.

В деня на балотажа лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков даде своя вот и отправи послание. 

"За всички майки и бащи, баби и дядовци, не гласувайте с носталгия. Няма малки и големи българи, всички българи са големи и трябва да гласуваме заедно, за да имаме голяма България. Гласувах, за да не сравнявам София нито с Москва, нито с Троян, гласувах след 4 г. ние да сме горди колко много е прогресирала столицата на България", каза Петков.

И Христо Иванов отиде до урната, за да избере своята София. 

"Модерна европейска София, която се развива с бързи крачки напред, която реализира огромния си потенциал. Призовавам всички мои съграждани, излезте и гласувайте спокойно за развитието на града", призова Иванов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде своя глас и отново се обърна към партньорите си в сглобката. "Каква активност очакват, в момента има само омраза", посочи Борисов.

Прозрачно управление в София – за това даде своя глас Корнелия Нинова. 

"Решенията да се вземат пред очите на софиянци, а не скрито. Гласувах за чиста подредена София, хората да имат еднакви условия за живот и в крайните квартали, и в центъра. Ниската избирателна активност е лош знак", коментира Нинова.

Според председателя на ОИК в Хасково Добромир Якимов, Асен Василев остава в същата ситуация от 29 октомври – не може да гласува заради липса на уседналост.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)