Денков: Труден въпрос е дали ще има машини, искам оставката на зам.-шефа на ДАНС

Премиерът е категоричен, че ако устройствата участваха на първи тур, манипулациите щяха да са по-малко

01.11.2023 | 18:51 Редактор: Вяра Димова

Министър-председателят Николай Денков коментира изборните нарушения. Според него, ако машините участваха и на първи тур, то манипулациите са щели да бъдат по-малко.

"Изборите не са приключили. Дали ще има машини, е въпрос с повишена трудност, защото верификацията изисква доста време. Екипът работи денонощно. ЦИК закъсня с предаването на документите и материалите към Министерството на електронното управление преди първия тур. Трябваше да работят в съкратени срокове. В момента трябва в още по-кратки срокове да ги направят. Министър Йоловски ме увери, че до утре вечер те ще бъдат готови. Въпросът е ЦИК да се съобрази", каза премиерът.

Министър-председателят обяви, че след като мине и вторият тур на изборите, ще проведе разговор на четири очи с министъра на електронното управление, но няма да му иска оставката.

"Нямам съмнения, че това, което се случи в петък, е активно мероприятие от групи. Искам оставката на зам.-председателя на ДАНС, който без да ме информира изпрати тази информация на широк кръг от хора", уточни Денков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)