Изборен екшън в Борован и високо напрежение между "Възраждане" и вече бившия кмет

Десислава Тодорова отрече да се е разпореждала в секцията при броенето на бюлетините

30.10.2023 | 13:37 Редактор: Тодор Петров

Напрежение в Борован минути след края на изборния ден. Привърженици на "Възраждане" опитаха да нахлуят в Първа секция в селото.

В онлайн излъчването при броенето те виждат бившия вече кмет Десислава Тодорова в изборната секция. Минути по-късно хората се събират пред Първа секция и поискали Тодорова да напусне. Опитали да нахлуят вътре, блъскали по прозорците, намесила се и полицията, която едва успява да овладее ситуацията. Десислава Тодорова отрече да се е разпореждала в секцията. Десислава Тодорова, бивш кмет на Борован 

"Като кандидат за кмет и кандидатите за съветници от 3 партии, бяхме при преброяване на бюлетините. В момента, в който започнаха броенето, те нахълтаха, полицията не можеше да ги спре в коридора. Нищо не съм правила друго, категорично не", каза своята версия Тодорова. 

Протестиращите обаче бяха на друго мнение. Според тях Тодорова е съобщавала коя е валидна бюлетина и коя не. 

На тези избори за пръв път от 12 години Десислава Тодорова няма да управлява Борован. Резултатите превърнаха протеста срещу бившата кметица в празник в чест на новия кмет, който е  издигнат именно от "Възраждане".

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.