Асен Василев: Абсурдно е да не мога да гласувам, Хасково се управлява по безобразен начин

"Община Хасково не може да установи, че последните шест месеца аз съм бил на територията на страната", каза финансовият министър

29.10.2023 | 18:50 Редактор: Искра Ангелова
Асен Василев: Абсурдно е да не мога да гласувам, Хасково се управлява по безобразен начин

Не успях да гласувам. Получих мотивиран отказ, за да ми се издаде разрешение за гласуване. Това каза пред журналисти финансовият министър Асен Василев. Той прочете и мотивите на общината в Хасково за отказа, според която няма достатъчно доказателства, че последните шест месеца е бил на територията на България.

"Община Хасково не може да установи, че последните шест месеца аз съм бил на територията на страната, а не съм живял в чужбина. Мисля, че това е меко казано абсурдно, още повече че им дадохме документи, свързани с избирането ми като народен представител от ЦИК, което автоматично означава, че живея в страната, след това свързано и с назначаването ми като министър на финансите. Не знам колко по-оригинални документи им трябват от "Държавен вестник", каза Асен Василев, цитиран от БГНЕС.

Според него казусът не е, че не може да гласува, а че общината в Хасково в продължение на шест часа се е опитала да установи дали народен представител, избран от Хасково, и министър на финансите е живял през последните 6 месеца на територията на страната.

По думите му това е присъда за града, който в последните няколко мандата се управлява по "безобразен начин".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)