ПП-ДБ иска край на "ремонт на ремонта на ремонта", Костадинов с коментар за машините

Асен Василев не успя да гласува, защото името му липсва в избирателните списъци

29.10.2023 | 14:50 Редактор: Толя Стоянова

Съпредседателите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" Кирил Петков и Христо Иванов се обявиха срещу практиката на "ремонт на ремонта на ремонта в столицата". "Това, което е важно, е колкото повече гласуват, толкова по-малка ще е тежестта на всякакви изборни измами. Така че днес чух една хубава реплика и ми хареса: "Гласувайте като машини, въпреки че използвате хартия", коментира Кирил Петков.

Бойко Борисов пък обяви, че решението на ЦИК да отмени машините е било правилно. "Да направим такива детски градини, училища, метро, паркове, фонтани, алеи - видно е, че след три години не можа да стане, но надявам се новият кмет да започне да строи, от "Люлин" до "Цар Борис III", за това гласувах.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов гласува във Варна за кмет, който да ходи редовно на работа. "Аз призовавам всички българи да излязат и да гласуват за бъдеще, различно от това, което ни подготвя тройната коалиция ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Истината е, че няма нищо по-хубаво от машинния вот, стига да не е в ръцете на шарлатани и ало измамници, хора, които искат по този начин да нареждат своите резултати", посочи Костадинов.

С фалстарт пък започна деня на Асен Василев - в Хасково той не успя да гласува, защото името му липсва в избирателните списъци.

"За да успее да упражни правото си на вот, ще е необходимо да ни представи удостоверение, издадено от общината по чл. 40 на избирателния кодекс, както и да попълни декларация, че няма да гласува на друго място", каза председателят на 28 СИК Петя Шопова.

Вижте повече в репортажа на Дейвид Караиванов.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Валя
преди 5 месеца
Едно е да искаш, друго е да можеш обаче Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Симеон
преди 5 месеца
Край на ремонта, ама друг път, популистки, сухи, празни фрази. Сигнализирай за неуместен коментар