Кандидат-кмет на Златоград: Увеличението на доходите ще дойде, когато подпомогнем работодателите

"Нашата първа задача е да успокоим хората предвид предстоящата зима", каза Емил Хумчев

24.10.2023 | 21:09 Редактор: Толя Стоянова

"Проблемите в планината са много повече, отколкото навсякъде другаде. Основният проблем е свързан с демографската криза. Това засяга до голяма степен и Община Златоград. Другият проблем е лошата инфраструктура и сигурността на хората. Основната ни задача е да подсигурим хората за зимата. Ниските доходи и липсата на инвеститори са другият основен проблем. Смятаме с моя екип да направим ново звено, което да се занимава с привличане на нови инвеститори, както и с помощ на работодателите. Увеличението на доходите ще дойде, когато подпомогнем работодателите", заяви кандидатът за кмет на Златоград от БСП Емил Хумчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той посочи, че инвестициите и проектите с добавена стойност са болна тема за Златоград.

"В Златоград има минерална вода, която беше финансирана, направен е и сондаж. Има готов работен проект за извеждане на водата до Общинския център, което ще създаде нови работни места и ще съживи икономиката. Така и не успяха управляващите да подсигурят тези средства. Целият проект е около 26-27 милиона. Нашата цел е Златоград да продължи да се развива като балнеологичен център", каза Хумчев.

По думите му бюджетът на общината за тази година е 18,5 млн., което според него е крайно недостатъчно.

"Златоград винаги е бил културен център, културният туризъм се разви. Привлича много туристи, но не може да ги задържим за по-дълго време. Имаме прекрасни села, които имат огромен потенциал. Хората започнаха да си правят къщи за гости, гостилници. Трябва подкрепа от общината и от държавата, за да могат тези хора да развият бизнеса си. Ако получим доверието на хората, ще обърнем по-голямо внимание именно на тези населени места", каза кандидатът за кмет в ефира на Bulgaria ON AIR.

Хумчев твърди, че общината е периодично проверявана от всички държавни институции и до момента няма информация за законови нарушения или за корупция. "По-скоро проблемът е свързан с това, че колкото и обекти да се изпълняват, повечето се възлагат на външни фирми", добави гостът.

"Нашата първа задача е в краткосрочен план да успокоим хората предвид предстоящата зима. Трябва още веднага след изборите да започнем да почистваме критичните точки, речните корита. Живеем в планината. При всеки дъжд и снеговалеж нашите жители са притеснени за своя дом", коментира Хумчев.

Гледайте целия разговор във видеото.