Вяла откъм програми, но пък доста колоритна: Такава бе предизборната кампания

Петите поредни парламентарни избори направиха политическите лидери доста изобретателни

03.04.2023 | 19:08 Редактор: Вяра Димова

Петите поредни парламентарни избори наложиха на политическите сили да вложат въображение, за да се отличат от съперниците си - едни танцуваха, други пяха, а трети заложиха на съдържание за новите социални мрежи като TikTok. Постепенно кампанията заприлича по-скоро на шоу за таланти.

От "Продължаваме промяната-Демократична България" решиха да демонстрират не само вокални, но и спортни умения. 

Кандидат-депутат от ДПС също показа възможности. А дамите в червено - Корнелия Нинова и Мая Манолова, се впуснаха в дълго и ожесточено състезание, за да спечелят сърцата на левите избиратели. Нинова дори смени коня с такъв на две колела. 

Мнозина направиха препратка към друг социалист, който преди години впечатли с карането на мотор - Сергей Станишев. Като лидер на БСП през лятото на 2002 г. той поведе 4-часов мотопоход от "Позитано" 20 до Габрово. А оттам и на Бузлуджа за традиционния събор на левицата, облечен с черно рокерско яке с надпис на гърба: "Ако виждате този надпис, значи Елена е паднала от мотора".

Носталгия към миналото изрази и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се появи с кожен шлифер от времето, в което беше главен секретар на МВР. Елисавета Белобрадова от "Продължаваме промяната-Демократична България" му отвърна - отново с кожен шлифер. 

Не само Белобрадова, но и други членове на "Продължаваме промяната-Демократична България" тази кампания пропуснаха да се качат на мотор. Вместо това заложиха на друго, малко позабравено и често пренебрегвано превозно средство - влакът.  

А за десерт - в края на предизборната кампания от ДПС се почерпиха за рождения ден на почетния им председател Ахмед Доган. Десетки постове по случая показват как се яде торта с лицето на лидера.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.