ПП-ДБ към Радев: Отказът за оръжие за Украйна спира модернизацията на армията ни

"Категорично настояваме президентът Радев да спазва духа и буквата на Kонституцията", пишат от коалицията

21.03.2023 | 18:53 Редактор: Петя Кръстева
ПП-ДБ към Радев: Отказът за оръжие за Украйна спира модернизацията на армията ни

Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" остро се противопоставя на поредния опит на президента Румен Радев да неглижира решенията на Народното събрание и заедно със своето служебно правителство да заема позиции и да предприема решения, които противоречат на интересите на България и застрашават сигурността ѝ, отделяйки я от съюзниците ѝ в ЕС и НАТО. 

"Не е израз на "суверенно решение" на България, както твърди президентът, България да не участва в инициативата на Европейската агенция по отбрана за доставка на боеприпаси за Украйна. Висшият орган на държавната власт е Народното събрание и неговите решения са задължителни за всички институции. C решението си за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна миналата година 48-ото Народно събрание задължи правителството "да продължи да предприема всички действия за оказване на последваща военна и военно-техническа подкрепа за Украйна, съобразно заявената от нея необходимост и българските възможности", пишат те в позиция, изпратена до медиите.

Новосформираната коалиция определя "отказа от предоставяне на боеприпаси и оръжие, финансирани със съюзнически пари, като отказ от възможността за бърза модернизация на българската армия, на която президентът е върховен главнокомандващ и от която произхожда."

"Категорично настояваме президентът Радев да спазва духа и буквата на Kонституцията, в която се е клел и да отстоява единствено българския национален интерес", призоват те.

Как се справяте с все по-високите цени на храните?

Купувам по-малко количество храна, но държа на качеството.
21%
Все по-рядко посещавам заведения, храня се почти изцяло вкъщи.
35%
Лишавам се от дрехи и културни мероприятия, за да не правя компромис с храната.
19%
Не се лишавам от нищо в магазина, но следя повече промоционалните цени.
21%
Разликата в цените не се усеща от домакинството ни, имаме високи доходи.
4%
Общо 1000 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
Добрите сили
преди 1 година
Вие ли точно говорите за спазване на Конституцията? Решението за предоставяне на оръжие по Конституция се приема от Министерския съвет. Друг е въпросът, че по този начин се ощетява бюджетът, а и Българската армия и трябва да се потърси отговорност от виновните лица. Сигнализирай за неуместен коментар