Карадайъ: Основният проблем на хората е обедняването

"Трябва да се намери обща сила за обединение и извеждане на страната от политическата криза", смята лидерът на ДПС

12.03.2023 | 11:50 Редактор: Петя Кръстева
Карадайъ: Основният проблем на хората е обедняването

Два големи приоритета за държавата изведе лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ - спиране на обедняването и достигане на средните европейски доходи, по време на предизборна среща в Две могили, Русенско. В нея участваха още евродепутатът Искра Михайлова, водачът на русенската листа Ализан Яхова и социалният експерт на партията д-р Хасан Адемов.

Мустафа Карадайъ благодари на хилядите дарители, които показаха съпричастност и милосърдие към бедстващите хора в Турция след опустошителното земетресение. Той бе категоричен, че по същия начин трябва да се намери обща сила за обединение и извеждане на страната от кризите и най-вече от политическата.

Според него обаче това няма да стане с налагане на хората на чужди за тях теми като дневен ред.

"Основният проблем на хората е обедняването", каза Карадайъ. И припомни, че дългът на държавата днес е 40 милиарда.

"Това не става с противопоставяне, омраза и разделение, с арогантност и лъжи, а става с акъл. Имаме нужда от отговорност - лична и колективна,  от отговорност за  бъдещето на нашите деца, но и от отговорност за своята съдба и тази на нашата Родина, както и от колективна и партийна, и парламентарна отговорност, за да поемем ангажименти за реализирането на решенията в решаването на преодоляването на кризите, категоричен бе бившият депутат.

Снимка: ДПС- Пресцентър