Николай Урумов: Нямаме национална стратегия за отбрана, култура, спорт

Трябва да можем да отзоваваме депутатите, които не изпълняват обещанията си, предлага актьорът

01.03.2023 | 21:16 Редактор: Елеонора Танева

На 4 март от 19:30 часа в Сатиричния театър ще гостува Варненският драматичен театър с премиера на "Юн Габриел Боркман" от Ибсен.

"Политиката има място в културата, има много такива произведения още от времето на античните трагедии. Най-актуалното сега е спектакълът на Варненския театър - по пиеса, написана 1896 г., визираща тогавашна Норвегия", каза актьорът Николай Урумов в студиото на "Денят ON AIR". 

Той подчерта, че освен сериозните неща, в постановката има много смях, ирония, свири се и се пее на живо, по музика на Калин Николов. 

Урумов коментира политическата ситуация в страната. По думите му нямаме нужда от нов политически субект.

"Нямаме национална стратегия за отбрана, култура, спорт. Кой ще инициира това? Трябва да има стратегия във всяка една сфера на живота, тя трябва да е разписана от всички, разликата може да е в пътя за постигане. Трябват ни идеали, които да имаме начертани във всяка една сфера. И аудиторията да решим кой път да дадем със своя глас за постигането на съответната цел, а не да има хиляди неосъществени цели", мотивира се Урумов.

Чрез Bulgaria ON AIR той настоя да има ревизия на всички политически обещания не на 4 години, а през 3-6 месеца. "Да можеш да отзовеш избраните, ако за 1 г. не са изпълнили това, за което са отишли в НС", призова актьорът.

На мнение е, че гласуването не трябва да е задължително.

"Човек трябва да гласува не по презумпция, гласува се за кауза, за идея и се гласува за хора, на които имаш доверие. Ако нямаш доверие на никого, не гласуваш", категоричен е Урумов.

Гледайте целия разговор във видеото.