Румен Гечев: БСП е проблем за външни фактори, които не желаят доброто на България

В добра форма сме, "Левицата" е фалшивото копие, заяви социалистът

28.02.2023 | 08:03 Редактор: Тодор Петров

"Готови сме за изборите, БСП е сериозна партия. В добра форма сме, добър колектив сме направили, имаме хубава програма. В последните няколко месеца успяхме с подкрепата на наши колеги да прокараме важни социални неща", заяви едно от знаковите лица в БСП - проф. Румен Гечев, в студиото на "България сутрин". 

Той коментира и вътрешната опозиция в партията, като посочи, че се стигнало до изключването на 14 делегати, защото са "нарушили грубо устава на партията". 

"Малцинството трябва да се съобразява с болшинството, а болшинството на конгреса беше смазващо. Няма нищо лошо човек да е инакомислещ, но трябва да бъде в границите на демокрацията и гласуването. Хората, които не желаят да изпълняват устава, сами са решили да се оттеглят. Вътрешната опозиция е добре отгледана, те са добре смазани с външни подкрепи", обясни проф. Гечев пред Bulgaria ON AIR. 

Според него БСП е проблем за много партии и за външни фактори, които не желаят доброто на България. 

"Искат да въвлекат България във война, България да плати висока икономическа цена, а те да печелят. Не сме съгласни НАТО да излиза извън границите на НАТО. БСП защитава националния интерес. В България има олигарси, които искат да контролират политическите партии, а БСП не се поддава. Това че другите дават оръжия, не значи, че и ние трябва да даваме", подчерта проф. Гечев.

По думите му хартиената бюлетина се връща, тъй като цяла Европа и целият свят гласуват с хартиена бюлетина. "Стига с тази "хартиена коалиция". Има представители на партиите, има наблюдение с камери, така че...", отбеляза гостът.

Бившият депутат настоя, че БСП защитава интересите на младите семейства, работещите бедни и хората в затруднено положение.

"Ако нашите бивши другари от "Левицата" предлагат същото, възниква въпросът защо правят нова партия със същите принципи, които са устоите на БСП. Избирателят много лесно ще разбере разликата между оригинала и фалшивото копие. Досега не съм чул нищо различно, те и не могат да предложат нещо различно", посочи проф. Гечев

Той добави, че от БСП биха на седнали на една маса с всички, които имат полезни идеи за страната и българския народ.

"Важно е какво се предлага, а не само кой го предлага. Не е задължително да има коалиция с ГЕРБ и ДПС. Първата работа на новия кабинет трябва да е приемането на Бюджет 2023. От БСП ще работим за редовен кабинет", заяви социалистът.

Гледайте целия разговор във видеото. 


2
1 rate up comment rate down comment 2
шопендар
преди 1 година
ВСЯКАКВИ ФАКТОРИ КОИТО БИХА ПОМОГНАЛИ ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ БСП,СА ДОБРОНАМЕРЕНИ И В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИЯ,И БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Анонимен
преди 1 година
Световен шампион по фалиране на банки... Сигнализирай за неуместен коментар