ГЕРБ официално: Няма да имаме кандидат за председател на НС, "Промяната" търси зрелище

Най-лошият вариант е да преливаме от една кампания в друга, заяви Томислав Дончев

20.10.2022 | 11:57 Редактор: Елеонора Танева

ГЕРБ-СДС оттегля номинацията на Росен Желязков за председател на Народното събрание. Това обяви официално Десислава Атанасова от ГЕРБ.

"Това е знак, че сме готови на компромис и търсим съгласие. Все още на председателски съвет не е взето решение по какви критерии да бъде избран председателят на 48-то НС, след като критерият събиране на мнозинство в момента не важи и никой не преодолява изискванията на текстовете на Конституцията", заяви Атанасова. 

И уточни, че депутатите на ГЕРБ-СДС са готови да подкрепят кандидат на трета политическа сила или да бъде избран най-възрастният, най-опитният, "стига да има начин НС да започне своята законодателна дейност". Атанасова беше категорична - ГЕРБ-СДС няма да откликнат на поканата на  "Продължаваме промяната" за лидерски разговор.

"Поканата разчитаме като: Вместо да се търсят решения за хляба се предлагат зрелища". От нашата ПГ не е нужно да ходи който и да е в която и да е зала. В пленарната зала на НС, в открити заседания всеки може да изкаже публичната си политическа позиция", заяви Атанасова. 

"Колективната ни неспособност да свършим работа означава, че тази институция е безсмислена, утре някой ще го каже това, и че всички заедно и поотделно сме безсмислени. Най-лошият вариант е да преливаме от една кампания в друга", допълни Томислав Дончев. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК