Рашидов към депутатите: Мислете! Нека спорим, но да не се обиждаме

Новите 240 се заклеха да спазват Конституцията

19.10.2022 | 09:47 Редактор: Петя Кръстева

Най-добрият пророк на бъдещето е миналото. През всички тези години променихме страната си, преодолявахме кризи и се борихме с бедствия, издигахме едни и сваляхме други. По пътя допуснахме грешки и преживяхме немалко несгоди. Сега стоим всички заедно след поредната тежка кампания - едни чегъртани, други - обидени, трети - забравени, четвърти - обругавани, а пети - анатемосвани. Продължаваме да се чудим защо, как и накъде. Това заяви депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов, на когото се падна честта да открие първото заседание на 48-ото Народното събрание като най-възрастен народен представител.

По думите му в стремежа си да докажат своята правота през последните месеци депутатите са се потопили в "реки от речи и опорки", които са причинили страдания. 

Той призова колегите си да мислят, макар, според него, "най-лесният път да е този на агресията и отрицанието". 

"Потънали в кризи и ежедневни проблеми, често губим посоката си. Объркани в сметки и реформи, затъваме все по-дълбоко в познатата антиутопия", категоричен бе той.

Рашидов призова колегите си да спорят,  но да не се обиждат, а също и да се борят, но да не се убиват. Депутатът от ГЕРБ изрази надеждите си "този път да излезе нещо по-добро от предходния". 

След речта на Вежди Рашидов новите 240 депутати положиха клетва.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК