Борисов: Готови сме на всякакви компромиси в името на държавата

"Не е честно да се губи време ние да предлагаме правителство на малцинството", смята лидерът на ГЕРБ

18.10.2022 | 15:41 Редактор: Петя Кръстева

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че партията му може да влезе в коалиция с "Продължаваме промяната" единствено за да потърси начин за изход от кризата в държавата. Той поиска и удължаване на действието на бюджет 2022, ако се отива към нови избори.

"В името на държавата сме готови на всякакви компромиси, но това трябва да бъде осъзнато и от другите", заяви той по време на брифинг в централата на партията.

"Отричайки възможността за какъвто и да е диалог, дори среща между контактните групи, няма смисъл да се говори за първи, втори или трети мандат. Не е честно да се губи време ние да предлагаме правителство на малцинството, което няма да бъде подкрепено. След това втората партия да прави, което видно също няма да бъде подкрепено. После да чакаме на трета партия", категоричен бе Борисов.

По думите му в настоящата обстановка ГЕРБ-СДС не е в състояние да състави правителство. Той подчерта, че ако все пак бъдат изчерпани всички други ходове, са готови да опитат да сформират правителство на малцинството заради своите избиратели.

"Това е целта на Асен Василев, Тъй като той знае какво е сътворил и в какво състояние са финансите на държавата", обобщи лидерът на ГЕРБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
БезкомпромисенГражда
преди 1 година
*** каква честна, морална, гъвкава и саможертвена партия. Партия за пример. Сигнализирай за неуместен коментар