Зарков: Нещата не изглеждат оптимистично за съставяне на правителство

Всички законопроекти по Плана за възстановяване са подготвени, подчерта служебният правосъден министър

18.10.2022 | 10:22 Редактор: Елеонора Танева
Зарков: Нещата не изглеждат оптимистично за съставяне на правителство

Засега нещата за съставяне на правителство не изглеждат оптимистично, каза служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

Той уточни, че ако служебно правителство трябва да продължи да управлява, ще заяви дали би продължил да работи в него или ще се отдаде на каузата "БСП".

"Битка не, но кауза имам. Този въпрос, ако ми бъде зададен, тогава ще търся и неговия отговор и ще го дам публично", каза Зарков пред БНР.

И уточни, че това, което е трябвало да напише Министерството на правосъдието, е написано. Всички законопроекти по Плана за възстановяване са подготвени.

"ПВУ не е само наименование на законите, а ангажимент за дълбоки реформи, с тирета вътре, които трябва да бъдат изпълнени. Този план е такъв, какъвто е. Депутатите ще се наложи да държат сметка за това, с което вече сме се ангажирали, за да не се окаже, че определен закон, чието заглавие отговаря на Плана, съдържанието му се разминава, което ще бъде пречка – няма да може да започне усвояването по прословутия втори транш", каза Зарков.

И добави, че по този план в различните му варианти са работили почти всички партии.

Засега не изглежда въобще реалистично този състав на Висшия съдебен съвет за потърси отговорност от Иван Гешев, каза още Зарков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК