Янев поиска спешно съставяне на правителство, не изключва подкрепа за ГЕРБ и ДПС

Лидерът на "Български възход" е готов на разговори с всички

12.10.2022 | 18:55 Редактор: Искра Ангелова

Стефан Янев с остра критика към лидерите на парламентарните групи. Председателят на "Български възход" призовава към съставяне на правителство в спешен порядък. Във Facebook Янев пише, че е готов на разговори с всички, включително с ГЕРБ и ДПС.

Лидерът на партия "Български възход" обвини колегите си, че не са на нивото на българския избирател. Бившият служебен премиер призова: "Да седнем и в спешен порядък да сътворим правителство."

"Българският народ и българските избиратели са ни изпратили в парламента, за да решаваме проблеми и да предлагаме решения, а не да се занимаваме с личните си нарцистични отношения и мерене на его", заяви той.

Партия "Български възход" е готова на разговори с всички парламентарно представени политически сили. Стефан Янев не изключва варианта неговата партия да подкрепи правителство, съставено от ГЕРБ и ДПС.

"Това е един вариант, който трябва да се обсъди. Не знаем за каква програма става въпрос, за какъв период, с каква цел се създава това правителство, подкрепено от тези две партии. В разговора, в диалога е възможно да се намерят решения. Ако се върнем на "червените линии", може още с откриването на парламента да кажем: "Отиваме на избори", категоричен е лидерът на "Български възход".

Янев коментира и горещата тема дали руският посланик Елеонора Митрофанова трябва да присъства на откриването на 48-ото Народно събрание.

"Все пак говорим за лицето на държавата - българският парламент. При неговото откриване това е акт, при който се канят всички посланици", отсече Янев.

Лидерът на "Български възход" е категоричен, че страната ни по никакъв начин не трябва да бъде въвличана във войната между Русия и Украйна. Той определи като адекватни действията на служебното правителство по отношение на камиона-бомба, взривил Кримския мост, за който Федералната служба за сигурност на Русия твърди, че е бил на територията на страната ни.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК