fallback

Маринела Величкова: Енергийната криза би се усетила повече в РСМ, Скопие чака помощ от България

Кореспондентът на БТА в Скопие се съмнява доколко предизборната кампания у нас се е усетила в РСМ

02.10.2022 | 07:43 Автор: Ирена Бакърджиева

Какъв е броят на секциите в Северна Македония за изборите днес у нас?

"Седем секции са в РСМ. Освен в посолството в Скопие и в консулството в Битоля, още ще има секции в Прилеп, Охрид и още няколко града, като подадените заявления са малко над 180, а ще видим каква ще е избирателната активност", заяви кореспондентът на БТА в Скопие Маринела Величкова в ефира на специалното изборно студио на Bulgaria ON AIR.

Тя сподели, че предстои да видим какъв ще е интересът. 

"Не съм убедена, че тук президборната кампания се усети, аз самата смятам да мина днес през няколко секции, за да усетя на място какво се случва. Ден преди изборите медиите в Северна Македония започнаха с предварителна информация през призмата на това „къде са тези 3504 българи, при положение че има 181 заявления за гласуване?”. Онова, което се случи на стадиона, беше далече извън онзи ЕС, към когото РСМ се стреми като поведение", допълни Маринела Величкова

Тя коментира, че медиите в Северна Македония ще следят и информират за изборите в България, където има командировани журналисти от няколко местни телевизии, които ще описват какво се случва. Според нея какъв ще бъде новият  български парламент и какво ще бъде новото правителство, е от особена важност за РСМ.

"Причината е енергийната криза, която в РСМ би се усетила повече, отколкото в България, защото РСМ не произвежда достатъчно електричество за потреблението, което има и България е страната, от която очаква помощ. Това беше и една от основните теми по време на вчерашните разговори на президента Стево Пендаровски в София", твърди още Маринела.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
fallback