Гешев иска ЦИК да накаже кандидат-депутата, шофирал дрогиран с крадени табели

Искането е изготвено след направено предложение от прокурор от отдел "Специализиран“ към СГП

29.09.2022 | 14:53 Редактор: Ирена Бакърджиева
Гешев иска ЦИК да накаже кандидат-депутата, шофирал дрогиран с крадени табели

Главният прокурор на Република България Иван Гешев внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на В.Г., кандидат за депутат в изборите за Народно събрание, насрочени за 02.10.2022 г.

Искането е изготвено след направено предложение от прокурор от отдел "Специализиран“ към СГП във връзка с досъдебно производство, образувано на 02.09.2022 г.  

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 02.09.2022 г. в град Сливен В.Г. е управлявал моторно превозно средство след употреба на високорисково наркотично вещество - метамфетамин, както и че си е служел с табели с регистрационен номер, поставени на управлявания от В.Г. автомобил, които са били издадени за друго МПС. 

Наблюдаващият прокурор от СГП е оценил събраните в хода на разследването доказателства като достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на В.Г. за престъпление, съобщиха от Прокуратурата на Република България.

Като кандидат за народен представител В. Г. е "лице с имунитет“ и с оглед разпоредбата на чл. 160, ал.1 от Изборния кодекс, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на ЦИК.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК