Милен Керемедчиев: Русия ще използва зимния период за натиск с газта

Неговото мнение е, че България е слабото звено на НАТО и на ЕС

28.09.2022 | 21:08 Редактор: Ваня Кузманова

Колко сложно е уравнението – редовен кабинет и работещо Народно събрание след изборите? 

"Колкото по-раздробен е този парламент, толкова по-трудно ще се намери общ разговор. България изключително много изостава от своята външна политика. Тази позиция, която в момента защитаваме е неясна за нашите партньори от Европейския съюз и НАТО. Служебното правителство започва с отворени обятия към възстановяването на диалога с Русия и възстановяването на газовите доставки. Руската страна обаче не желае да преговаря с нас", заяви Милен Керемедчиев от ИТН в студиото на "Денят ON AIR"

По думите му Русия ще използва предстоящия зимен период, за своите газови оръжия, за да оказва максимален натиск. 

"Ние търсим начин в момента за откопчване от Русия, но да намерим друг надежден доставчик. Ние по-скоро се съгласяваме с политиките на целия Европейски съюз без да отстояваме нашите права. Европа няма да бъде същата без 2023 година. Създават се нови центрове за напрежение", каза Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че България е слабото звено на НАТО и на ЕС

"България казва, че не изнася оръжия за Украйна, а го прави. Казва, че не купува руски газ, а го прави. С това объркваме нашите европейски партньори и изборите в България са толкова важни", допълни гостът. 

Той смята, че краят на войната не се вижда

"Русия върви по един ясно начертан план, като иска да присъедини Крим към другите части на Русия. Такъв наплив от руснаци не е имало от години и Русия ще започне да го спира това", заключи Милен Керемедчиев. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК