Гуцанов с писмо до Радев: Не допускайте изкривяване на изборните резултати

Граждани се възмущават от открито изготвяне на списъци с данни на избиратели

28.09.2022 | 10:00 Редактор: Петя Кръстева
Гуцанов с писмо до Радев: Не допускайте изкривяване на изборните резултати

"Не допускайте изкривяване на изборните резултати, вследствие на "купуване на гласове". Тази порочна практика руши доверието на избирателите в целия изборен процес и в българските институции и демотивира хората да упражнят правото си на глас",  с такъв апел се обърна председателят на Националния предизборен щаб на коалиция "БСП за България" Борислав Гуцанов към президента Румен Радев.

В писмото си той подчертава, че на всички предизборни срещи на левицата в страната хората споделят възмущението си от практиката на "купуване на гласове като особено притеснение сред тях будят сигналите за открито изготвяне на списъци с данни на избиратели, раздаване на пари и "разпределение на територии".

Той посочва още, че водачите и кандидатите за народни представители от коалиция "БСП за България" нееднократно са правили срещи с компетентните органи с молба за предприемане на необходимите действия, предвидени от закона.

"Нещо повече – петима водачи на листи изпратиха отворено писмо до министъра на вътрешните работи. За съжаление, до момента не сме свидетели на реални действия за пресичане на порочните практики", констатира Борислав Гуцанов.

"Считаме, че намесата на МВР, ДАНС и Прокуратурата на Република България са крайно наложителни, за да се гарантира истинността на вота”, се казва още в писмото на ръководителя на Националния предизборен щаб на левицата.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК