Димитров, КНСБ: Доходите трябва да се увеличат, за да могат да покрият инфлацията

"Трябва да бъдат елиминирани бонусите на хората, които не им трябват", каза гостът

24.09.2022 | 19:50 Редактор: Ваня Кузманова

Протести на синдикати, рекорден дефицит и растяща инфлация - ситуацията става все по-тревожна.

"Това, което хората искат да кажат, трябва да бъде чуто точно преди изборите. Политиците, които се опитват да вземат властта, е най-добре да се вслушат в бизнеса и синдикатите, които опитват да канализират това, което хората искат да кажат. 88% от лидерите по-места, които попитахме, формулират като основен проблем цените, инфлацията и доходите. Инфлацията наближава вече 18% и ако не бяха фирмите да увеличат доходите, хората вече щяха да са извън възможността да покриват разходите си", заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в студиото на "Опорни хора"

По думите му към средата на годината по официални данни заплатите в сектор "Индустрия" са увеличени с над 17%, добавени са 280 лв., а в сектор "Услуги" към 15%. 

"Единствено тези, които работят към правителството не получават толкова колкото трябва. Увеличението на доходите трябва да се случи до края на годината, така че да покрие инфлацията", допълни Димитров.

"Трябва да бъдат елиминирани всички бонуси на хората, които не им трябват. Това, което направи бившето правителство беше безсмислено. С тези 25 ст. за горивата, с намаляването на ДДС на всички стоки и услуги", посочи президентът на КНСБ пред Bulgaria ON AIR

Неговото мнение е, че трябва да разберем, че бедна държава не може да дава на всички, ако искаме да бъде ефективна помощта, тя трябва да бъде целенасочена, за да бъде достатъчна.

"Най-важното нещо в момента е да можем да запазим работните места. Бизнесът да може да получи тези компенсации, които са му необходими, за да не уволнява хората", каза Димитров.

И заключи, че дефицитът на бюджета за догодина няма да бъде по-висок от този през тази година

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК