Карадайъ: Безкрайно търпение няма, дойде време за политическа стабилност

Нужно е управление с ясна визия, което да върне децата и внуците от гурбет, каза лидерът на ДПС

08.09.2022 | 12:02 Редактор: Елеонора Танева
Карадайъ: Безкрайно търпение няма, дойде време за политическа стабилност

Безкрайно търпение няма. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на предизборна среща в Омуртаг.

"Позволихме си лукса 12 години да гледаме как се руши политическата стабилност, държавността, демокрацията, нормалността... През 2020 година хората излязоха на протест, но тези хора на инат изкараха мандата и създадоха условията на едни случайни минувачи, тръгнали от Канада, минавайки през България да узурпират властта. Направиха го чрез нарушаване на Конституцията и законите на страната, опитаха се да превърнат лъжата в норма. Цялата им философия на пребиваване във властта беше реваншизъм, омраза и разделение. Демонстрираха самонадеяност и самодостатъчност и накрая се самосвалиха", каза Карадайъ.

Той посочи кой плаща цената на тези години политическа нестабилност и разделение.

"Това се случва на гърба на всички български граждани. Затова оттук, от котловината Герлово, ние казваме: Безкрайно търпение няма, дойде време за политическа стабилност в България", настоя лидерът на ДПС.

Карадайъ допълни, че през годините ДПС е проявявало завидно търпение.

"Пред очите ни се рушеше държавността и се създаваха условията за политическа нестабилност. Но сега, когато е трудно и сложно, ние казваме: "България има нужда от сигурност и стабилност, от добър стандарт на живот и от по-добри икономически условия, които да върнат децата и внуците от гурбет. Това може да стане само при управление с ясна визия, с ясни цели и посока", каза още той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК