"Сиела норма" още чака договора с ЦИК, за да предостави машините за изборите

Те се съхраняват на сигурно място, с видеонаблюдение и жандармерия, уточни Веселин Тодоров

07.09.2022 | 13:30 Редактор: Елеонора Танева

Към този момент все още не е сключен договор между ЦИК и фирмата, която ще предостави машините за предстоящия вот на 2 октомври. Това съобщи директорът на "Сиела норма" Веселин Тодоров.

Очаква се договорът да бъде финализиран до часове. Във всички секции с над 350 избиратели ще има по две машини. Около 3000 човека ще отговарят за поддръжката на устройствата. 

"Когато сключим договора, ще започнем доработките върху софтуера, след което започва подготовката на бюлетините, които трябва да бъдат заредени, после трябва да координирам всички логистични въпроси. И ако всичко е нормално, както се надяваме, на 2 октомври няма да има никакви проблеми. И имаме ангажимент към частичните местни избори на 9 и 20 октомври", заяви Тодоров.

Той уточни, че машините за вота се съхраняват там, където се се съхранявали и миналата година - в склада на "Карго партнер". 

"Наистина много добро качество на складови услуги. Те се охраняват от видеонаблюдението на собствените складове, както и от жандармерията, която денонощно е разположена, което гарантира честност и прозрачност на вота", допълни директорът на "Сиела норма". 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК