Трифонов: Референдумът няма да е за президентска република, а за друг начин на управление

"Има такъв народ" има основната мисия да направи всичко възможно, за да се реализира предложеният референдум", заяви той.

06.09.2022 | 20:40 Редактор: Ирена Бакърджиева
Трифонов: Референдумът няма да е за президентска република, а за друг начин на управление

"Има такъв народ" има основната мисия да направи всичко възможно, за да се реализира предложеният референдум. Това заяви по време на интервю в ефира на 7/8 TV лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов, който коментира идеята на партията да предложи на национален референдум хората да изразят мнение дали България да стане президентска република.

"Говорим за референдум за това дали България да премине към друг начин на управление. Въпросът няма да бъде зададен така, защото аз следя това, което се казва в интернет. Въпросът ще бъде зададен дали трябва да се събере Велико Народно събрание, което да приеме промяна в управлението на държавата", каза Трифонов. 

Той отново потвърди, че му е извършена проверка заради неподадената от него имуществена декларация в качеството на лидер на партия, предаде БТА.

Трифонов коментира още, че "Има такъв народ" няма да прави коалиция с ГЕРБ след изборите, както и самият той няма да се кандидатира за президент.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК