От улицата до сцената: Певицата Виолина Доцева се цели към музикален албум

Емоцията от първия концерт изпълнителката споделя заедно с приятелите и родителите си

10.02.2023 | 19:38 Редактор: Ирена Бакърджиева

История за силата на мечтите и пътя от уличен музикант до професионалната сцената. Тя е Виолина Доцева, а пеенето не е единственият ѝ талант.

"Имам спомени в детската градина, когато започвах да пея, всички деца, които бяха около мен, започваха да танцуват около мен и беше една мечта, която исках да я действам. Няколко пъти се опитвах да накарам и родителите ми да ме бутнат в тази посока, но някак неуспешно, защото те си представяха по- сериозни неща да правя", сподели Виолина Доцева.

Преди седем години тя сбъдва мечтата си и улицата се превръща в нейната първа сцена - отначало в Созопол, а след това и в София. 

"Пеенето на улицата е моето любимо нещо и може би най-вече заради свободата, която имам - да пея, каквото искам и харесвам. Второто най-важно нещо за мен е контактът с хората, защото там доста по-спокойни се чувстват всички", коментира Виолина.

"Няколко пъти дори успях да пея на различни сватби, а хората просто минават и ми казват: "Много ни харесва, ела на нашата сватба". По-голямата част от последователите ми са предимно от улицата, защото имам табела с моите социални профили и те ми пишат. Този контакт жив, който на сцената го няма, защото хората не се осмеляват да се качат и да дойдат при теб, а там е свободно и това ме зарежда", обясни Виолина.

В Созопол завършва и последните редове от първата си песен "Научи ме".

"Започнах едно стихотворение, което бях написала доста отдавна, може би през 2021 го започнах и го бях оставила донякъде. Януари месец, през 2021 г., започнах да пиша песни и се върнах към това стихотворение и започнах да мисля мелодия.  Довърших песента на един залез, седях в къща до морето, като бяхме там през април и докато моите приятели си бяха легнали за дрямка, аз излязох на двора и като гледах залеза, си мислех как да продължа тази песен и тогава се роди вторият куплет и цялата песен стана завършена. Мелодията нагласихме и стана, както си го представях", разказа Виолина.

"Песента е с български текст и така смятам да творя и ми се иска да имаме повече българска музика. Аз самата много време слушах само на английски и всичко, което ме вдъхновяваше на другите езици, реших да го събера в себе си и да стане нещо на български", посочи Виолина.

А след първата песен идва и първата истинска сцена. Емоцията от първия концерт Виолина споделя заедно с приятелите и родителите си, които стоят зад всеки неин успех.  

"Самата песен е молба към мен самата и да продължавам да мисля, че на човек му трябва много мъничко, за да е щастлив и това желание в мен да не искам много", каза Виолина.

"Иска ми се да събера толкова песни, че да стане един албум и в края на годината да излезе, когато ги написах тези песни ги бях обединила под името "Сила", както тук пише, и искам да го реализирам", подчерта Виолина.

А мечтите на талантливата продължават да се сбъдват една след друга. От лятото тя е част от театралната трупа в Габрово, а през есента ще играе и главна роля във филм.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година