Деси Тенекеджиева доведе Холивуд в София, снимките на филма ѝ с Мики Рурк завършиха

Продуцентът на филма разказа за лентата и работата си с режисьора Бен Чарлз Едуардс

07.11.2022 | 19:15 Редактор: Тодор Петров

Завършиха снимките на новия игрален филм "Колело към Рая" на продуцента Деси Тенекеджиева. В трилъра участва голямата холивудска звезда Мики Рурк.

"Филмът се казва Тhe Wheels of Heaven, надявам се да остане с това заглавие. На български не мога да ви кажа понеже всеки филм има по различен начин превод на всяка една територия, в която се разпространява. Изцяло го снимаме на английски за световно разпространение", сподели Деси Тенекеджиева.

Жанрът е драма-трилър, на места с романтични моменти и фин английски хумор. 

"Филмът разказва за доброто и злото, за Дявола и за Бога, за тази сила, която зло желае, но все добро твори. Това е сравнително нискобюджетен филм спрямо световните стандарти, но дори и за Европа. Ние успяхме да го заснемем и да изглежда така все едно е десет пъти по-скъп", каза още  Тенекеджиева.

Главна роля във филма изпълнява холивудската звезда Мики Рурк, който има номинация за "Оскар". 

"За нас е наистина сбъдната мечта да имаме А категория звезда в този филм, защото няма сила на света, която да накара актьор от този ранг да участва във филм, ако той не хареса проекта, ако той не почувства ролята. Така че той го е направил преди всичко заради това, че чувства, че това е неговият филм", смята Тенекеджиева.

Актьорския състав наистина си го бива. Самата Деси Тенекеджиева влиза в ролята на Мария. А главни роли имат и познати имена в българското кино. 

"Освен Мики, имаме още плеяда от страхотни холивудски и британски имена. Ще започна с невероятния Гари Стреч, който е световен шампион по бокс, когато беше много млад, но участва в невероятно много филми. Имаме Лий Райън, световна поп сензация от група Blue, имаме Джеф Бел - много сериозен британски актьор. Имаме специалното участие на Сейди Фрост, имаме Ники Уилан, която е австралийска звезда и холивудска", похвали се Тенекеджиева.

"Три поколения невероятни, фантастични, изключителни български актьори. Като започнем с нашите главни актьори Елеонора Иванова и Димитър Николов. Не мога да изброя всички, мога само да кажа още Катя Роуз, която е от асоциираните продуценти на филма. Има специално малко участие, но много сладко. Тя играе все пак жената на Мики Рурк, която е около него", продължи продуцентът на филма. 

Съдбата среща случайно Деси с режисьора на филма, а съвместната им работа се превръща в начин на живот. 

"Всичко започна преди 5 години, когато се срещнах с режисьора Бен Чарлз Едуардс и между нас протече една невероятна магия още от първата среща. Нещо метафизично, нещо божествено, което трудно може да се обясни. Тук не говорим за любов от пръв поглед, говорим за нещо много повече", сподели още Тенекеджиева.

Няколко години по-късно се ражда и идеята за филма. Той е заснет от оператора Денис Маден. По думите на екипа той създава магията. Любителите на киното могат да очакват голямата премиера на филма у нас есента на следващата година.

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова.