ГЕРБ скочиха на "новите варвари в 46-ото НС" заради специална комисия

Тя ще проверява случаите на полицейско насилие на миналогодишните протести в центъра на София

22.07.2021 | 15:58 Редактор: Здравко Черкезов

600 хиляди български граждани, представлявани от 63 депутати на ПГ на ГЕРБ-СДС, бяха лишени от представителство в парламентарна комисия. Това е грубо нарушение на Конституцията и правилника. До този момент никой никога не си е позволявал да гласува против волята на ПГ за персонален състав. Случващото се в парламента днес е поредното дъно, което достигнаха новите варвари в 46-ото Народно събрание, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в парламента.

Атанасова и групата дадоха изявление, след като бе създадена специална комисия, която ще проверява случаите на полицейско насилие на миналогодишните протести в центъра на София, както и твърдението за подслушване на граждани и опозиционни политици.

От ГЕРБ-СДС предложиха бившият вътрешен министър Младен Маринов да влезе в състава на комисията и да участва в нейната работа, но мнозинството отхвърли предложението с аргумента, че като бивш министър, заемал поста в началото на протестите, има опасност той да не бъде безпристрастен в действията си.

Това се казва болшевизъм, добави Томислав Дончев от своя страна, предаде dnes.bg.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК