Премиерът Янев и вицепрезидентът Йотова разкритикуваха политическите сили

Служебното правителство отчете, че се е справило добре с изборния процес

14.07.2021 | 13:35 Редактор: Десислава Атанасова

Първи реакции и на служебния премиер и президентството за проведените избори. Освен коментар за ниската избирателна активност, се чуха и критики.

"Недопустимо е да отказваш политическо взаимодействие, да пренебрегваш базови принципи. В почти всяко свое изказване казвах колко е важно да има ефективно парламентарно мнозинство по ключови национални приоритети. Политиката е за истински визионери", заяви служебният министър-председател Стефан Янев

Упреци в партиен егоизъм към политическите сили отправиха и от "Дондуков“ 2.

"Аз се надявам, че в следващите дни ще надделее разумът. България има нужда от стабилно правителство.  Ако партиите отново се затворят в себе си и решат да отидат на трети вариант, т.е на още едни избори през тази година, няма да бъдат разбрани от българския народ. В това съм убедена. Всяка една политическа сила, когато е тръгнала към избори, трябва да си поеме отговорността и да е готова да състави кабинет със своите експерти. Иначе, дайте да си имаме един служебен кабинет, да си променим Конституцията и да приключим", посочи вицепрезидентът Илияна Йотова. 

Отчетена беше и добрата организация на вота, белязан обаче от притеснително ниска избирателна активност.

"Политическата апатия е опасно явление и партиите трябва да работят повече за ангажират гражданите за участие в демократичния процес. Ако политическите сили бяха вложили тези усилия, повече щяха да излязат и да гласуват", категоричен е Янев.

"Дълбоко не вярвам, че машините ги спряха, че ги спря ваканцията, отиването на море, и се задава още един въпрос: Дали пък хората не намериха за кого да гласуват?" отбеляза Йотова.

Служебното правителство отчете, че се е справило добре с изборния процес и така е изпълнило основния си ангажимент към избирателите.

Повече вижте в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК