Избори 2021: Задоволство в "Демократична България", чакат с надежда гласовете от чужбина

"В 46-ото Народно събрание ще бъдем още по-силна парламентарна група", каза Надежда Йорданова

11.07.2021 | 20:46 Редактор: Искра Ангелова
Избори 2021: Задоволство в

Първите резултати от изборния ден вече са факт. Но най-вероятно фотофиниш ще трябва да определи победителя. По данни на Exit Poll на "Галъп интернешънъл" към 20 часа ГЕРБ-СДС печелят 22,1% от гласовете на избирателите, докато "Има такъв народ" на Слави Трифонов събира 21,5%. На трето място за момента твърдо е БСП с 15,1%. Четвърти са "Демократична България" са 13,7%, следвани от ДПС с 11,8%.

"Влизаме в следващия парламент с още по-голяма подкрепа. "Демократична България" значително увеличи своя резултат на тези избори. В 46-ото Народно събрание ще бъдем с още по-голяма и още по-силна парламентарна група, което означава много ясен сигнал от страна на избирателите, че те имат желание и са готови за реална промяна. Както и за радикална модернизация на нашето ежедневие", каза кандидат депутатът от "Демократична България" Надежда Йорданова в ефира на Bulgaira ON AIR.

И подчерта, че все пак това са резултати от екзитполовете.

"Те са предварителни и не са окончателни. Ако погледнем екзитполовете на различните агенции - там резултатите са различни. В някои случаи ние сме изравнени с БСП. "Демократична България" е втората изненада на тези избори. Ние до последно ще очакваме окончателните резултати, за да разберем коя е третата парламентарна сила", допълни Йорданова.

И сподели, че "Ти Броиш" е партийна платформа, разработена от техни доброволци.

"Неочаквано добрата новина е, че на тези избори сигналите спрямо 4 април намаляха десетки пъти. Съществено по-нисък брой нарушения. Те този път са много по-различни от тези, които бяха през април. Един от множеството сигнали, които имахме, беше за присъствието на кметове на общини, общински администрация в изборните помещения, което е недопустимо. В началото на деня имахме по-голямо притеснение относно гласуването с машини в Сливен, защото имахме сигнал. Но след намеса на РИК - процесът продължи нормално", каза още тя.

Надежда Йорданова припомни, че все още не са ясни гласовете от чужбина, а те могат да променят нещата в окончателните резултати.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК