fallback

Радев: Дано партиите са си научили урока, трябва ни легитимно правителство

Най-важното днес е българите да излязат и масово да гласуват, изтъкна президентът

11.07.2021 | 11:19 Автор: Тодор Петров

Президентът Румен Радев заяви, че е гласувал за държава, която да работи в интерес на обществото.

"Надявам се, че партиите извлякоха своя урок от предишните избори и ще подходят много по-отговорно и перспективно, за да отговарят на очакванията на гражданите", подчерта държавният глава.

"Най-важното днес е българите да излязат и масово да гласуват. Това не е само мярка да преодолеем всякакъв опит за преиначаване на нашия глас. Ако искаме легитимно правителство, ние трябва да го направим. Най-после да се справим  с уродливото явление на българската демокрация - купения и корпоративен вот", заяви Румен Радев.

"Излезте и гласувайте! Няма проблем с машинното гласуване. Гласува се лесно и удобно. Ако имаме висока избирателна активност, ще имаме легитимен парламент. Надявам се, че той ще роди легитимно правителство", изтъкна президентът.

Очаквам започнатите промени към по-добро да бъдат необратими, отбеляза той.

Президентът отговори и на въпроси на журналисти от Република Северна Македония:

Политиката на България към Северна Македония не зависи от това кое правителство ще бъде на власт. Зависи от това да се води конструктивен диалог между Скопие и София, който да не се води в Брюксел. Очакваме нашите братя от РСМ сами да вдигнат блокадата, очакваме устойчиви резултати в нашите отношения, да се променят учебници, паметниците, музеите, публичните медии. Да изкореним езика на омразата. Нашите младите хора да не се мразят, това искаме да постигнем. Това не зависи от България, очакваме решителни действия от РСМ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
fallback