МВР разследва необичайно висок брой заявления за подвижни секции в Хасковско

Техният брой в двете общини е общо 798 - два пъти повече в сравнение с 4 април

07.07.2021 | 11:55 Редактор: Здравко Черкезов
МВР разследва необичайно висок брой заявления за подвижни секции в Хасковско

Органите на реда проверяват необичайно висок брой на подадени заявления за гласуване на лица с физически увреждания в подвижни избирателни секции в две хасковски общини - Стамболово и Минерални бани. Това съобщи на пресконференция директорът на ОД на МВР-Хасково Венцислав Кирчев.

Техният брой в двете общини е общо 798, което е два пъти повече в сравнение с тези на предишния вот на 4 април, уточни Кирчев. Разследването установи, че част от лицата, от чието име са подадени тези заявления, са в чужбина. В други случаи става дума за медицински бележки, които не са от ТЕЛК или НЕЛК и визират заболявания като високо кръвно или диабет например, които не са пречка избирателят да иде до урната, добави Кирчев. Той обобщи, че има данни за престъпления, но за момента няма задържани лица, предаде БТА.

Крайната цел според него била да се гласува с хартиена бюлетина. Кирчев посочи, че тези случаи вече са докладвани на прокуратурата и се очаква произнасяне от тяхна страна.

На журналистически въпрос по повод други по-ранни разследвания в региона на предполагаеми престъпления срещу политическите права на гражданите, който гласеше дали настоящи кандидати за депутати попадат в полезрението на полицията, Кирчев отговори утвърдително. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR (архив)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК