Крум Дончев: БСП се обединява, а този, който може да обединява, може да управлява

Идеите и желанията ни се застъпват с действията на служебния кабинет, подчерта представителят на левицата

23.06.2021 | 21:20 Редактор: Десислава Атанасова

Корнелия Нинова пита служебния кабинет колко пари има в "Сребърния фонд"?

До момента нашите идеи и желания се застъпват с действията на служебния кабинет. Не е само борбата за преизчисляване на пенсиите, а борба за достоен живот, за всички българи. Ние нямаме информация да са пипани средства от "Сребърния фонд". Ролята на всеки един държавник обаче е да задава въпроси, поне така е редно. Това заяви в "Денят ON AIR" Крум Дончев от БСП.

Той отрече твърденията, че служебният кабинет е кабинет на БСП.

"Не е служебен кабинет на БСП. От толкова много членове - 84 000, има хора с опит и служебният кабинет има правото да използва такива хора. Към днешна дата вече е ясно какво се случи в "Автомагистрали" и ББР, и всичко това е моделът "Борисов". Всяка една партия с намерения да управлява е в посока антиГЕРБ фронт", подчерта гостът на Ганиела Ангелова.

Дончев очерта и приоритетите на левицата.

"В 45-ия парламент единствено и само БСП с присъствието си показа, че е последователна и системна. В момента, в който мандатът отиде в ИТН, ние казахме - бъдете спокойни, работете спокойно, ние ще ви подкрепим. БСП се обединява, а този, който може да обединява, може да управлява. Обединението показва на хората, че ние можем да правим компромиси, именно заради хората. В последните години политиците смесиха реализъм и популизъм, а БСП е последователна и логична партия", каза още Дончев.

Според него на предстоящите избори ще излязат да гласуват много повече хора.

"При предишните избори много голяма част от хората не излязоха да гласуват, сега мисля, че ще различно. Ние не желаем да влизаме в личности нападки, хора заслужават своето възмездие. Ние сме постоянно сред хората. Вярвам, че българинът е прозорлив и сам може да направи своите анализи. Ще заложи на партията, на хората, които говорят за перспективата на България", обясни социалистът. 

Той смята, че машинният вот ще гарантира честни и прозрачни избори. 

"Регистрирали сме пощенски кутии за сигнали по места. До момента имаме над 100 сигнала за купуване на гласове", допълни Дончев. 

Той подчерта, че БСП е готова да застане на масата за преговори, но с ясни приоритети.

"Припознавам в много от новите партии нашите послания", каза още той. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Амиии
преди 1 месец
БСП може да се обединява само около далавери и золуми. Питайте Дългия Инкасатор ако не вярвате. Сигнализирай за неуместен коментар