Божков язди бял кон, Борисов на поход, а Манолова - в буйни води

Политическите лидери все по-често се появяват в социалните мрежи по различни поводи

21.06.2021 | 19:00 Редактор: Здравко Черкезов

В разгара на втората предизборна кампания за годината, политическите лидери все по-често се появяват в социалните мрежи по различни поводи. През уикенда потребителите станаха свидетели на туристическия поход на бившия премиер Бойко Борисов по Вазовата екопътека, а днес се събудиха с клип, в който Васил Божков язди кон на път от Персийския залив към България.

Предизборната кампания, започнала седмици след изборите за 45-ото Народно събрание, извади наяве хобитата на политиците и въображението на техните PR-и. Онлайн пространството е залято от предизборни клипове на различните политически формации. 

Последните публикации на Бойко Борисов са от поход по Вазовата екопътека с младежи от партията. 

Мая Манолова и адв. Николай Хаджигенов се пуснаха с лодка в бързи води. Oт видео в TikTok става ясно, че екипът на Манолова не може да я догони. 

"Това казва малко за самите политици и много за техните щабове, които отчаяно се опитват да държат своите подопечни. Често пъти PR щаба чертае пътя на поределен политик, поне до избирането му в окото на интереса", изтъкна журналистът Драго Симеонов. 

В окото на интереса остава и Васил Божков – този път облечен в бяло. Вместо на камила, политикът се качи на бял кон, с който препуска по бреговете на Дубай. На този фон лидерът на БСП Корнелия Нинова взе тротинетката на дете и се снима зад шевна машина. 

Бившият външен министър Екатерина Захариева пък се включи в готвенето на курбан. А "Републиканци за България" пълниха улични дупки с чакъл. 

"Това е една особена идейна безизходица, защото на политиците им е ясно, че сега има предизборна кампания. Затова те измислят PR акции дали ще изливат чакъл, варят лютеница или се къпят в неделя, това само напомня, че политикът е активен и си правя някакави си негови щуротии", посочи още Симеонов. 

До края на предизборната кампания остава ограничено време - само 18 дни. Но границите на въображението са безкрайни.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК