Трифонов се превърна в мода за младите, има 3 варианта за правителство

Срив за БСП, логиката казва, че ВМРО не са в парламента, заяви Първан Симеонов

05.04.2021 | 09:39 Редактор: Жаклина Иванова

Телевизия Bulgaria ON AIR работи със социологическа агенция "Галъп Интернешънъл" и на тези парламентарни избори. Изследването exit poll е проведено е в цялата страна сред представителна за гласуващите извадка. 

"Тези няколко хиляди души са онова, което ни позволи вчера да кажем основната новина на деня - че БСП губи второто си място. Това, което вчера exit poll показа, e генералната структура", заяви в студиото на "България сутрин" изпълнителният директор на "Галъп Интернешънъл" Първан Симеонов. 

Той отбеляза, че подобен тип изследвания са полезни за обществото, когато се очакват забавяния на резултатите. 

"Една от новините от тези избори е, че не се сбъднаха най-скептичните прогнози. Активността ще отиде около 3, 2 млн. Тя е най-ниската, която сме имали въобще и въпреки това изборите са легитимни в очите на хората", каза още Симеонов. 

Той коментира, че интересът на българите в чужбина относно изборите се повишава, както и че младите хора се политизираха вследствие на протестите. По думите му очакваните гласове извън страната ни ще бъдат за "Има такъв народ" и за "Демократична България".

"Няма вариант, в който ИТН да изпревари ГЕРБ. Отдавна знаехме, че тези избори са непредвидими. Хората търсят алтернативи", заяви още Симеонов пред водещите на "България сутрин" Мария Константинова и Мирослав Димитров.

Според него, ако има нещо, което е срив - това е БСП.  Като част от обяснението за слабите резултати той посочи вътрешните проблеми, както и Ковид-19.

"Логиката казва, че ВМРО не са в парламента. Няма какво да очакват от чужбина, но въпреки това трябва да се изчака до последно", добави Симеонов в ефира на Bulgaria ON AIR. 

"ДПС си има резерв гласове от Турция. "Демократична България" има доста силно представяне, Христо Иванов успя да достигне 300 хил. гласа. Много добра организация направиха в изборния ден. "Демократична България" са станали по-хитри, повече политици. Това е добре за тях", коментира още той.

Според Първан Симеонов, Слави Трифонов успя да се превърне в мода за младите хора. По думите му, ако по време на протестите е имало избори, Борисов е щял да бъде пометен.

"Възможен е служебен кабинет, ако отидем към нови избори. Много е важно какво ще реши Слави Трифонов. Вторият вариант е експертно правителство около ГЕРБ, а третият - някаква форма на ГЕРБ и БСП, но то вече дори това не става", допълни Симеонов.

"Ако тогава, когато имаше протести, имаше избори, щяхме да сме нова България. И все пак партиите на статуквото го отнесоха. Най-парадоксалното е, че най-големият губещ се оказа БСП", коментира още той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
7 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Младите си падат по мутрагени и накромани. Те са закърмени с чалга и този манталитет им е на сърце. Сигнализирай за неуместен коментар