Хаос и напрежение при предаването на изборните протоколи в Кърджали

Гласували са 70 832 души от общо почти 270 000 имащи право на глас

05.04.2021 | 09:48 Редактор: Тодор Петров

Повечето от представителите на секционните избирателни комисии в Кърджали казват, че са стояли почти цял нощ в буферните зони. Хората твърдят, че хаосът е налице и не се спазват никакви противоепидемични мерки. 

От Ардино се оплакаха, че стоят цяла нощ на студено в буферна зона в училище, чакайки да ги повикат, за да предадат протоколите. Единственото обяснение, което са получили, е, че заради дългите протоколи е имало страшно много грешки в тях.

Някои от хората споделиха пред екип на Bulgaria ON AIR, че чакат от 22 ч. снощи, а случващото се не е нормално. Нямат яснота защо процесът се бави толкова много и никой не им дава обяснение.

Сравнително ниска е избирателната активност в Кърджалийско - гласували са 70 832 души от общо почти 270 000 имащи право на глас. Най-много са гласувалите в Момчилград и Черноочене. Най-малко гласове са дали в Ардино.

По предварителни данни победители в района на Кърджали са от ДПС, следвани от ГЕРБ. Вижте във видеото какво заяви след изборния ден кметът на Кърджали - Хасан Азис:

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК