Ад в Пловдив: Убийствено чакане, припадъци, студ и много грешки в протоколите

Хората са на ръба и вече не издържат - имат нужда от одеяла, храна и топли напитки

05.04.2021 | 09:15 Редактор: Тодор Петров

Напрежение и много нерви при предаването на изборните протоколи в Пловдив. Чакането е с часове, а председателите на секционните избирателни комисии прекараха цяла нощ в залата.

Секциите в Пловдив са 488, а едва малко над половината са преминали към 8:30 ч. Стигна се до авария и спиране на тока, което остави хората на студено. Част от хората търсеха одеяла и храна. Имаше и припаднал мъж, който беше откаран с линейка в ранните часове на днешния ден.

"На първо място проблемът е в обема на секционния протокол, който се състои от 21 страници. Извършването на сложни аритметични действия в него усложняват още повече протокола. На второ място, в протоколите се допускат много грешки. Имаше секционен протокол, от който дори липсваше страници", заяви председателят на 16 РИК - Пловдив Илиян Иванов.

"Хората имат нужда от одеяла, храна и топли напитки. Все още нямаме отговор", посочи още той.

"Вече сме тук 28 часа! Кой организъм и кое тяло може да издържи да работи повече от 26-28 часа и още неизвестност кога ще се свърши с този терор?! Няколко хиляди човека сме от секции, ние 8 часа прекарахме тук и 24 часа по секциите, едва стоим. Някои хора искат да изсипят бюлетините и да ги запалят. Снощи бяхме затворени тук като кучета, без право да напускаме палатата", оплака се един от чакащите в залата. 

Вижте повече във видеото!

Снимки: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
3 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Тези за 10 години, едни нормални избори не успяха да организират. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 години