Борисов: Има ли по-опитен от мен, не усетихте, че сте в пандемия?! И без петел ще съмне

"Омръзна ми сам да нося отговорност", заяви премиерът

04.04.2021 | 23:46 Редактор: Искра Ангелова
Борисов: Има ли по-опитен от мен, не усетихте, че сте в пандемия?! И без петел ще съмне

Благодаря на всички хора, които бяха ангажирани с изборния процес. Огромна работа свършихме. Купихме машини за над 45 млн. лв. Но какво стана - огромната част от хората не искат да гласуват с тях, не е случайно. Няма друга такава държава в Европа, но ние трябваше да гарантираме честни избори. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който се включи на живо в страницата си във Facebook, след като излязоха първите резултати от изборния ден.

"Имаме още няколко дни, в които ще се обобщават резултатите. Искам да благодаря и на моята партия, както и на колегите на СДС. Евала им казвам, защото за първи път ние работихме така, както трябва да работи една партия - мощна изпълнителна комисия, мощни структури, максимално ангажирани. За пети пореден път печелим парламентарни избори", допълни Борисов.

"Преди 15 години, когато създадохме ГЕРБ, пометохме всички. Нямахме алтернативна, както и до ден днешен. Разбирам огромното самочувствие на тези, които искат да говорят от името на народа. Приповдигнато им е настроението, изкарали са по 9% и смятат, че това е много. Не, не е много! Те и 25% не са много", категоричен бе Борисов.

Премиерът и лидер на ГЕРБ посочи, че след няколко дни ще благодари и на целия суверен, който излезе и гласува.

"Някои казват партиите били много. Напротив. Истинската политика в една стабилна държава се прави в парламента. И без петел ще съмне - и без Борисов, и без ГЕРБ, има ли някой по-опитен от мен? Някой, който се е справял с три кризи! Не усетихте, че сме в пандемия", попита министър-председателят.

"Да поздравим всички, които се явиха на избори. Познавам много по-добре от моите колеги Европа и света. Предстоят най-важните месеци. Омръзна ми сам да нося отговорност. Нека да помислим дали не може тази година да бъдем толкова консолидирани. Благодаря на всички онези от големите партии, техните лидери, техните премиери, на моите колеги от Балканите. Да се поздравим всички, че са се явили. Има такива, които ги е страх да ходят на избори. Да бъдем по-смирени", каза още Борисов.

"Вече сте в парламента, станахте депутати, искахте преврат. Ето, видяхте най-мирната, най-толерантната кампания. Нека до декември да сложим експертите и да положим максимални усилия, за да излезем от пандемията. Порадвайте се 1-2 дена и после помислете дали можем да се обединим в името на държавата", призова той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 1
нищо
преди 3 години
3
4 rate up comment rate down comment 4
Стоян
преди 3 години
Големи маже сте бре ама в Европа ни подиграват навсякъде заради тоя *** Бойко тиквата, освен корупция и мафия друго не се говори там за България. Страхотен имидж ни създава *** екс мутра Бойко тиквата и не само това, ами и откраднаха гласовете за да се тупат по гърдите. Ей заради такива *** младите хора избягаха и ще бягат от България Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 3
Славка
преди 3 години
Да, този коментар отдолу доказва или олицетворява простащината на част от населението дало гласа си за Тирана на българите! По-добре мълчете и не си мислете, че със социалните мрежи ще плагиатствате на гърба на нормалните българи! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 10
Бойко дати е честито
преди 3 години
Браво Бойко тиси велик човек на България България без теб е заникаде ама простия глупавия народ неможе даго Асимилира глупави хора нямат акъл във главата си изобщо вече съм Убеден че ПО ГЛУПАВ НАРОД НЯМА ОТ БЪЛГАРИТЕ СА НАЙ НАЙ ПОПО НАЙ ЧЕСТИ ТИ ТО БАТЕ БОЙКО ЖИВ И ЗДРАВ И ДЪЛАГ ЖИВОТ И МАНДАТ Сигнализирай за неуместен коментар