fallback

БСП алармира: Медии публикуват фалшиви данни, не им вярвайте!

От левицата ще подадат жалба до ЦИК и за масово купуване на гласове в няколко града

04.04.2021 | 16:12 Автор: Здравко Черкезов

Председателят на предизборния щаб на "БСП за България" Георги Свиленски сигнализира за "незаконното публикуване от агенции на временни резултати" (екзитполове, бел. ред.) по време на пресконференция в централата на партията. От левицата настояват ЦИК да разпореди да бъде преустановено публикуването на неверни данни и да бъдат премахнати от страниците на тези агенции. 

"Тези данни манипулират общественото мнение и не отговарят на истината. Кой плаща глобите на тези агенции?", попита той.

По думите му друго нарушение, което се установява е, че анкетните карти на някои от агенциите се раздават вътре в секциите от членове на СИК. Това се случва в София и представлява пряко нарушение на Изборния кодекс.

Свиленски алармира и за друго нарушение, а именно - масовото купуване на гласове - в Благоевград, Сливен, Кърджали, Смолян, Ловеч, Враца, Силистра и други градове. Той акцентира, че става дума за сигнали във всички районни полицейски управления, прокуратура, органите, които трябва да се занимават и даде пример с 18-та и 19-та секция в Гоце Делчев – снимков материал на човек с лични карти, който седи пред секцията и допуска хората по ред как да гласуват.

След подаване на сигнал, обясни Свиленски, шефът на Районното полицейско управление казва, че не може да се направи нищо и препраща хората да се обадят на 112.

"Така не може да се провеждат избори в България. Купените гласове няма да ви изкарат на власт. Призовавам гражданите - излезте и гласувайте в останалите часове. Само масовото гласуване ще неутрализира купения вот. Призовавам медиите – бъдете бдителни и гледайте къде в България се пазаруват гласове и къде се гласува под строй. Нямаме нужда от такова управление, докарано с купени гласове и манипулирани резултати", заключи Свиленски.

Снимка: Пресцентър на БСП

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
fallback