Сидеров: Вероятно ще има нови избори след тези, парламентът ще е много объркан

По традиция повечето от политиците вече дадоха своя вот

04.04.2021 | 16:05 Редактор: Искра Ангелова

По традиция повечето от политиците вече дадоха своя вот. И по традиция, ние журналистите ги питаме, веднага след като пуснат бюлетината, за какво са гласували. 

За първи път без медии в Банкя премиерът Бойко Борисов упражни правото си на глас. Избра хартиената бюлетина пред машината.

"Дойде и този ден, всички искахме да дойде, за да може това, което народът иска, да го направи, да го направим. Пожелавам едни честни избори, за да може както ни нареди народът, така след това да имаме и претенции", заяви премиерът.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се довери на устройството за гласуване.

"Моментът е решаващ за България. Излезте и гласувайте. Не оставяйте някой друг да взема решение за настоящето и бъдещето на семействата ви и на децата ви. Аз гласувах за промяна и стабилност", коментира Нинова.

За по-добро бъдеще и за промяна рано сутринта до урните отидоха и други знакови политици.

"Гласувах за това, което ние сме започнали да водим като политика отдавна - за продължаващо увеличаване на доходи, традиционното българско семейство", категоричен бе председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

Лидерите на по-малките партии отидоха до урните с надежда за промяна, но и със скептицизъм, че след вота ще се състави правителство. 

"Вероятно ще има нови избори след тези, тъй като тези избори няма да решат нищо с нашата политика. Парламентът ще е много объркан. Вероятно няма да може да се състави правителство. Така че може пак да се наложи да се виждаме тук пред избирателната секция", коментира председателят на "Атака" Волен Сидеров.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК